Australian breakfast-bagel (4:lle)

Julkaistu 09.03.2022

4 kpl Dennis Bagel

“Muussattu avokado”

3 kpl kypsää avokadoa
1 valkosipulinkynsi raastettuna
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl limemehua

Kuori avokadot ja poista kivi. Laita avokadot kulhoon ja murskaa ne haarukalla. Sekoita joukkoon valkosipuli, oliiviöljy, suola ja limen mehu. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Käytä muutaman tunnin sisään. Muuten seos alkaa tummumaan.

Uppomunat

8 kananmunaa
3 rkl etikkaa
Suolaa

Kiehauta noin 2 l vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon etikka ja suolaa.

Riko kananmunat kahvikuppeihin valmiiksi.

Tee veteen pyörre kauhalla ja tiputa munat läheltä veden pintaa veteen nopeasti ja pyöräytä veteen lisää vauhtia. Keitä munia vedessä noin 3,5-4 minuuttia. Nosta ylös ja tarjoa heti tai nosta munat reikäkauhalla kylmään veteen.

Paahda bagel ja halkaise se.  Levitä muussattu avokado pohjalle ja nosta kaksi uppomunaa bagelin päälle.

Tähän bageliin kannattaa ehdottomasti paistaa mukaan esimerkiksi herkkusieniä tai portobellosientä. Raikkautta annokseen saa puolittamalla ja murskaamalla kirsikkatomaatteja chilin kera. Mausta seos suolalla ja sokerilla sekä ripauksella limemehua.

Voit koristella komeuden esimerkiksi korianterilla sekä rucolalla. Nauti bagel aamiaisena aamukahvin kera auringonpaisteessa.